POKUŠAJ ŠPIRIĆEVE POETIKE: Put BiH ka Evropskoj uniji vidi preko kaldrme...

U razgovoru za Srnu, Špirić je rekao kako BiH ne može braniti svoj stav ako ga nema ni Evropska unija.

  • Politika

  • 21. Feb. 2024  

  • 2

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić komentirao je političku situaciju u BiH i put države ka Evropskoj uniji te je poručio kako se politički akteri ne bave konkretnim stvarima. 

U razgovoru za Srnu, Špirić je rekao kako BiH ne može braniti svoj stav ako ga nema ni Evropska unija.

"Sve je izvjesnije da put BiH ka EU vodi preko SAD-a pa je osnovno pitanje - da li nam treba posrednik ili direktan link? Kako će BiH imati i braniti svoj stav ako ga nema ni EU kojoj stremi? Tu se opet vraćamo na moju tezu od prije 10 godina - da nismo vođena, nego navođena zemlja", rekao je Špirić.

On je istakao da ovih dana "gromoglasna tišina i političke bedastoće" šalju poruku da je BiH u stanju mirovanja kada je riječ o putu u EU.

"Sada politički partneri treba da odluče da li će se u EU kaldrmom ili brzom cestom. S ozbirom na to da nema više ni razgovora ni pregovora, sve su prilike da je kaldrma pred nama, a put je dalek. Bilo bi pametno prekinuti tišinu i zaputiti se brzom cestom, ali to podrazumijeva unutrašnji dijalog i kompromis", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...