FERNANDO ALONSO ZVUČI KAO DEFETISTA: "Max je već sada prvak i moramo se pomiriti s tim"

Malo čudi ova izjava jer Red Bull nije dominirao trećim danom testiranja u Bahrainu.

  • Auto

  • 24. Feb. 2024  24. Feb. 2024

  • 0

Poprilično je defetistički zvučala izjava velikog Fernanda Alonsa: “Max je svjetski prvak, a Red Bull dominira sportom. Koncept koji su predstavili ove godine također je iznenađenje. Trenutačno ih samo moramo promatrati i vidjeti kako će se ponašati. Mislim da sada 19 vozača u paddocku misli da neće osvojiti prvenstvo. Nije to čudo, to se događa 99% vremena u tvojoj karijeri. Ovo je brutalan sport.”

Malo čudi ova izjava jer Red Bull nije dominirao trećim danom testiranja u Bahreinu. Charles Leclerc zadržao je Ferrari na vrhu poretka. Nakon što je njegov timski kolega Carlos Sainz bio najbolji drugog dana, došao je red na Leclerca da odredi tempo trećeg i posljednjeg dana testiranja u Sakhiru kako bi zaokružio sjajanu sedmicu za Ferrari.

Doduše, Leclercovo vrijeme - postavljeno na mekim gumama C4 - nije bilo tako brzo kao referentni tempo koji je postavio Sainz drugog dana.

George Russell je sa svojim Mercedesom završio na drugom mjestu, samo 0.046 s ​​od Leclerca, dok je Zhou Guanyu - koji je također koristio mekane gume - zaostao svega 0.325 s u svom Sauberu.

Max Verstappen iz Red Bulla, koji je u srijedu bio najbrži za više od sekunde, bio je tek četvrti najbrži i 0.433 s ispod vremena najbržeg. Međutim, Verstappen je napravio svoje najbolje vrijeme dana na rabljenom kompletu srednjih C3 guma, sugerirajući da njegov Red Bull RB20 ima puno više potencijala.

Drugi put na ovom testiranju labavi poklopac odvoda izazvao je dugotrajno zaustavljanje zbog crvene zastave, što je rezultiralo otkazivanjem pauze za ručak kako bi se osiguralo da timovi mogu završiti punih osam sati planiranog rada.

Alex Albon doveo je svoj Williams na šesto mjesto kasno tokom dana, ispred McLarenova Oscara Piastrija i Aston Martinova Fernanda Alonsa. Sainz i Sergio Perez, koji je izbjegao veću štetu kada je pregazio poklopac odvoda, završili su u Top 10 za Ferrari i Red Bull.

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton bio je treći najbrži u poremećenom jutru, ali je do kraja dana pao na 12. mjesto.

Red Bull se svakako čini jasnim favoritom za Veliku nagradu Bahreina koja otvara sezonu sljedećeg vikenda, ali Ferrari je apsolutno konkurentan s obzirom na sve viđeno na testiranjima.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...