NOVA BLAMAŽA KLUBA SA KOŠEVA: Posljednje plasirana Zvijezda savladala očajno Sarajevo

Teren u Ugljeviku je bio dosta težak za igru, te je tako stvarao probleme za obje ekipe, a na početku utakmice nije bilo previše uzbuđenja.

  • Sport

  • 24. Feb. 2024  

  • 0

U okviru 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u Ugljeviku su se sastali Zvijezda 09 i FK Sarajevo, krajnji rezultat utakmice je bio 1:0.

Teren u Ugljeviku je bio dosta težak za igru, te je tako stvarao probleme za obje ekipe, a na početku utakmice nije bilo previše uzbuđenja.

U prvih 20. minuta mreže su mirovale, a ni golmani obje ekipe nisu imali previše posla, par situacija u kojima su fudbaleri FK Sarajevo pokušali zaprijetiti, ali to nije stvaralo prevelike probleme za Damjanovića.

Ekipa Sarajeva je imala posjed lopte, ali bez ozbiljnih prilika, lopta samo kruži oko šesnesterca ekipe Zvijezde 09.

U 33. minuti Radović je pokušao iznenaditi golmana Damjanovića, čuvar mreže Zvijezde 09 nije imao većih problema da odbrani prvi šut u okvir gola.

U 36. miniti mogla se vidjeti prva ozbiljna situacija, a eipa Zvijezde 09 zaprijetila je preko Karaklaića, koji je izblokiran dva puta, nakon toga gol postiže Saliman Kayode, koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Danilo Šipovac istrčava dobru kontru u 38. minuti, ovog puta dobro istrčavanje golmana Ilieva koji je spriječio dobru priliku domaćina.

U 40. minuti nako niza ubačaja, lopta dolazi do Ziljkića koji je pokušao da šutira, ipak dobar blok fudbalera Zvijezde 09.

Na startu drugog poluvremena odlična šansa za domaću ekipu, Vadze je uposlio Salimana koji se našao sam pred golmanom Sarajeva, ali očajno reaguje i rezultat ostaje onaj početni.

Ziljkić u 55. minuti šutira, ipak jako loš udarac kapitena FK Sarajevo, nakon kojeg se i sam izvinuo saigračima.

Odlična prilika za FK Sarajevo u 57. minuti Mustafića je uposlio Hasić iz slobodnog udarca, ipak fudbaler tima sa Koševa nije iskoristio odličnu šansu.

U 68. minuti Radović spašava tim iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, u prilici se našao Karaklaić koji se oslobodio Đuričkovića, ipak zbog viška poteza Radović stiže da izblokira udarac i tako spasi svoju ekipu.

Bolja igra domaće ekipe, u 73. minuti Vukoja se našao u prilici, ovog puta je Đuričković otklonio ovu šansu.

Najbolja prilika za ekipu Sarajeva u 80. minuti, Đuričković je pogodio preču nakon sjajnog centrašuta Radovića.

Nakon jedne gužve ispred gola Peneranda je uposlio Čatakovića koji gađa malo pored gola.

U 93. minuti šok za tim sa Koševa, Vadze postiže gol koji donosi pobjedu njegovom timu, piše scsport.ba

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...