HRVATICA (42) ZAVELA PENZIONERA (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Pod lažnim imenom otvorila je profil na Facebooku te mu se javila i obmanula ga da je doktorica u zdravstvenoj ustanovi koja mu može pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja.

  • Hronika

  • 24. Feb. 2024  

  • 1

Žena (42) uhapšena je zbog sumnje da je pod lažnim imenom zavela penzionera (74), obećavši mu ljubavnu vezu putem Facebooka. Njena prevara je bila nevjerovatna – zanosna Hrvatica se predstavila kao doktorica, i tu je sve krenulo.

Pod lažnim imenom otvorila je profil na Facebooku te mu se javila i obmanula ga da je doktorica u zdravstvenoj ustanovi koja mu može pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja. Potom mu je obećala i ljubavnu vezu te se sastajala s njim na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Drogirala ga

U avgustu prošle godine penzioner joj je kupio mobilni za 1.740 eura, a par dana kasnije planirala je uzeti automobil, pa je došla u njegovu kuću u Zaprešić.

– Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, iskoristila je njegovo stanje ošamućenosti i zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem.

Prema njenim uputstvima, oštećeni se u njenoj pratnji na parkiralištu šoping centra sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ukrala mu bankovnu karticu

Krajem avgusta pak otuđila je njegovu bankovnu karticu, a potom njome u raznim radnjama kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi sve prikrila, nekoliko dana kasnije predala mu je bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu – rekli su u subotu u policiji.

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura. Nakon što je policija pokrenula istragu, žena je pobjegla iz Hrvatske, ali ovih se dana vratila pa je odmah uhapšena.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...