SDP-ovac O UKRAJINI: "Život im je prividno normalan, njihova borba ne zavisi samo od njih"

Kako je kazao Magazinović, najmanje što se može uraditi jeste prihvatiti poziv Ukrajine i svrstati se na pravu stranu.

  • Vijesti

  • 25. Feb. 2024  25. Feb. 2024

  • 1

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Saša Magazinović boravio je u Kijevu povodom obilježavanja dvije godine od početka ruske invazije na Ukrajinu. Kako je istakao u izjavi za N1, trenutni život u Ukrajini se može opisati kao "privid normalnosti".

Kako je kazao Magazinović, najmanje što se može uraditi jeste prihvatiti poziv Ukrajine i svrstati se na pravu stranu.

“U vremenu kada se obilježava deset godina od početka agresije i dvije godine od početka invazije Rusije na Ukrajinu, najmanje što možemo uraditi je prihvatiti poziv Ukrajine i svrstati se na stranu onih koji su potlačeni i ugroženi. Mi slijedimo stav EU i podržavamo njenu borbu. Bilo je vrlo važno pojasniti u Kijevu naše stavove, a posebna zahvalnost predsjednika parlamenta iskazana je za BiH. Najmanje što možemo je iskazati solidarnost i iskazati podršku”.

“Kako se živi dvije godine kasnije?

“Mislim da se ovdje radi o prividu normalnosti, rade hoteli i restorani. Ako je dodana vrijednost nekog hotela to što ima sklonište od granata, to vam dovoljno govori. Vrlo česti su alarmi za uzbunu, sirene, to je jedan privid normalnosti i normalnog života. To je jedna stalna tenzija za koju se nadam da neće dugo trajati”, kazao je Magazinović i poručio:

“Ukrajinska borba ne zavisi samo od Ukrajine”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...