URUČEN ORDEN RAMI ISAKU: "Dao je ogroman doprinos u odbrani BiH i njenih građana"

"Živiničke ose", jedinica specijalne namjene koja je tokom rata u Bosni i Hercegovini djelovala u sastavu 2. korpusu Armije BiH, danas obilježava 32. godišnjicu nastanka.

  • Politika

  • 25. Feb. 2024  

  • 6

Prilikom obilježavanja 32. godišnjice nastanka "Živiničkih osa" Udruženje ratnih veterana Armije RBiH odlikovako je federalnog ministra unutrašnjih poslova.

"Živiničke ose", jedinica specijalne namjene koja je tokom rata u Bosni i Hercegovini djelovala u sastavu 2. korpusu Armije BiH, danas obilježava 32. godišnjicu nastanka.

Događaju je prisustvovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, koji je istakao važnu ulogu koju je ova jedinica imala u odbrani BiH te posebno ukazao na važnost sjećanja na hrabre pripadnike koji su dali svoje živote u borbi za cjelovitu, suvrenu i nezavisnu BiH.

"Uloga 'Živiničkih osa' u odbrani BiH ostat će urezana u historiji časnih borbi naših vojnika - borbi za civilizacijske vrijednosti, jedinstvenu, suverenu i nezavisnu državu. Kada se krv naših poginulih šehida pomiješa sa zemljom - to više nije samo zemlja, to je domovina, poručio je Isak.

Tom prilikom Udruženje ratnih veterana Armije RBiH dodjelilo je Zlatni orden ministru Rami Isaku za, kako ističu, ogroman doprinos u odbrani BiH i njenih građana, "kako u vojnom, političkom, privredno-ekonomskom tako i u obrazovno-vaspitnom pogledu".

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što ste prepoznali moj dosadašnji rad i zalaganje i nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti da njegujete našu ratnu historiju i čuvate uspomenu na borce koji su svoje živote dali kako bismo mi danas u miru gradili bolju i uspješniju BiH", poručio je ministar Isak, saopćeno je iz FMUP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...