RATNI ZLOČINAC ŠEŠELJ O HRVATSKOM MINISTRU: "Grlić Radman je iz Bugojna i to mu se vidi na glavi; on je Srbin-katolik i zbog toga je poludio!"

Na pitanje voditeljice  da li zna da je otac Gordana Grlića Radmana rođen u Bugojnu, odakle porijeklo vuče i familija Aleksandra Vučića, on je spremno odgovorio.    

  • Vijesti

  • 27. Feb. 2024  27. Feb. 2024

  • 4

Još se nije stišala polemika koja posljednjih dana potresa odnose Hrvatske i Srbije, koju je svojim izjavama započeo Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Hrvatske, a na koje je reagirao kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Svoj doprinos razmjeni verbalnih i pisanih uvreda između Beograda iu Zagreba dao je ratni zločinac Vojislav Šešelj gostujući na televiziji „Informer“.

Na pitanje voditeljice  da li zna da je otac Gordana Grlića Radmana rođen u Bugojnu, odakle porijeklo vuče i familija Aleksandra Vučića, on je spremno odgovorio.    

„Kako neću znati, po glavi

se poznaje da je iz Bugojna, to se ne može sakriti. Ja sam Bosančeros, vidite koliku glavu imam.

Potom je nastavio sa sebi svojstvenim uvredama.

„Dakle, postoje pravi Hrvati koji su jedan vrlo plemenit narod i među njima je bilo veoma malo ustaša. Ni danas nisu zakrvljeni mržnjom ili šovinizmom.

Najgori su Srbi katolici, oni su do kraja ispunjeni antisrpskom mržnjom. Svrha njihovog postojanja je mržnja prema Srbima. Kad bi mi Srbi nestali, oni bi izgubili svrhu postojanja, ne bi znali šta bi od sebe, verovtano bi poskakali u more.

Voditeljica je potom  upitala Šešelja da li hrvatski  ministar Goran Grlić Radman spada  među te tzv. Srbe katolike, na šta je on spremno odgovorio.

„Da. To njega opterećuje, on  je toga svestan i poludi zbog toga“.

Na videu iznad od 46:10 možete pogledati prvo izjavu Gordana Grlića Radmana, pa potom izjavu Vojislava Šešelja o "Srbima-katolicima"

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...