ČISTA PETICA: Ovo je električni nasljednik legendarnog Renaultovog modela, jedan od najvećih aduta mu je i cijena…

Jedan od istaknutih detalja je digitalni indikator napunjenosti baterije postavljen na vrhu poklopca motora.

  • Auto

  • 28. Feb. 2024  

  • 0

Ovo je novi, električni Renault 5. Na prvi pogled gotovo da i nema razlika u odnosu na koncept iz 2021. godine, a to znači da smo dobili atraktivan proizvod te možda prvi mali gradski električni automobil koji će se u Europi prodavati u većim količinama. Sve će, naravno, ovisiti o cijeni, Renault spominje početnu cijenu od 25.000 eura.

Dizajn je, naravno, posveta legendarnom Renaultu 5, jednom od najvažnijih automobila u povijesti francuske marke. Jedan od istaknutih detalja je digitalni indikator napunjenosti baterije postavljen na vrhu poklopca motora. Renaultovi dizajneri iskoristili su ovaj prostor za digitalnu ploču koja svijetli kad god je vozilo spojeno na punjač, prikazujući trenutnu razinu napunjenosti. Kada baterija dostigne puni kapacitet, LED zaslon poprima oblik broja 5.

alt

Interijer je, očekivano, uglavnom lišen retro sadržaja jer se danas bez dva ekrana ne može, a infotainmet radi na Googleovom softweru. S dužinom od 3,92 metra, ovaj će gradski automobil biti prvi koji će debitirati s novom platformom AmpR Small, opremljenom stražnjim multilink ovjesom.

Renault je službeno potvrdio dvije opcije paketa baterija, koje nude kapacitete od 40 kWh ili 52 kWh. Veći paket baterija bit će dostupan odmah od lansiranja, pružajući WLTP domet do 400 kilometara. U budućnosti će podržavati V2G (vehicle-to-grid) tehnologiju, omogućujući vlasnicima da prodaju energiju natrag u mrežu.

Jedan je električni motor, koji potječe iz većih modela Megane E-Tech i Scenic E-Tech, te je dostupan u tri izlazne snage, 95, 122 i 150 KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...