DETALJI SA ROČIŠTA SEBIJI IZETBEGOVIĆ: Advokati priložili nove dokaze, advokat UNSA traži uvjerenje iz Zagreba

Izetbegović je tužila Univerzitet u Sarajevu tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2024  

  • 0

Pripremno ročište u predmetu po tužbi bivše generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA) održano je danas u Općinskom sudu u Sarajevu.

Izetbegović je tužila Univerzitet u Sarajevu tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Advokatica Sebije Izetbegović Senka Nožica i Esad Oruč priložili su nove dokaze u kojima su između ostalog ovjerena kopija indeksa postdiplomskog studija i vještačenje Kantonalnog suda u Sarajevu koje je sprovedeno uz međunarodnu pravnu pomoć.

Advokat Enver Smajkan koji zastupa UNSA kaže da je ovo vještačenje sprovedeno protivno propisima Republike Hrvatske, te da sumnja da je odobreno vještačenje vještacima iz Bosne i Hercegovine i tvrdi da Izetbegović i dalje nije dokazala da je položila ispite.

Smajkan dodaje da bi Izetbegović potvrdila da je položila ispite treba dostaviti uvjerenje Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Predložio je da Izetbegović i njeni advokati dostave ovo vještačenje Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te da ukoliko oni prihvate to vještačenje, to će učiniti i on.

"U ovom slučaju, iz ličnih i političkih razloga, za njih ništa ne predstavlja dokaz. Pa čak i ono što je obavezujuće za sve građane Bosne i Hercegovine, odluke tužilaštva i sudova", kazala je advokatica Nožica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...