IZNENADA, U 77. GODINI: Preminuo slavni američki glumac i komičar, uzrok smrti...

Zadnju ulogu ostvario je u 12. sezoni serije "Bez oduševljenja molim".

  • Kultura

  • 29. Feb. 2024  

  • 0

Poznati kanadski stand-up komičar i glumac Richard Lewis, koji se proslavio ulogom u seriji "Bez oduševljenja, molim" ("Curb Your Enthusiasm") u kojoj je glumio sebe, preminuo je u dobi od 76 godina, piše CNN.

Njegov publicist Jeff Abraham je za medije potvrdio da je Lewis preminuo u svojem domu u Los Angelesu u utorak navečer nakon pretrpljenog srčanog udara.

"Richard će uvijek ostati cijenjeni član obitelji HBO i 'Bez oduševljenja, molim', šaljemo iskrenu sućut njegovoj obitelji, prijateljima i obožavateljima koji su uvijek mogli računati da će im Richard razvedriti dan smijehom", poručio je u saopćenju glasnogovornik HBO-a.

Lewis je prošle godine u aprilu objavio da mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest i da se povlači iz stand-up komedije.

Zadnju ulogu ostvario je u 12. sezoni serije "Bez oduševljenja molim".

Lewis se prvo televizijsko pojavljivanje imao u emisiji "The Tonight Show Starring Johnny Carson" 1947. godine, a karijera mu je procvala u 80-ima, kada je objavio nekoliko komičarskih specijala i počeo glumiti. Neke od uloga koje je tada ostvario bile su i seriji "Anything but Love", komediji "Robin Hood: Muškarci u tajicama" i drami "Drunks".

Rođen je u Brooklynu i odgojen u New Yerseyu, pohađao je Univerzitet države Ohio. Svoju komediju temeljio je na osobnim iskustvima i tokom desetljeća na sceni stvorio je veliku bazu obožavatelja te se nametnuo kao veliko ime na svjetskoj komičarskoj sceni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...