KINEZI DOLAZE: Procurio video testa luksuznog električnog automobila, jedna funkcija zadat će veliki udarac konkurenciji…

ET9 ima i platformu koja se temelji na 900-voltnoj arhitekturi, a moguće je punjenje s izlaznom snagom do 600 kW.

  • Auto

  • 29. Feb. 2024  

  • 0

Nio ET9 je najluksuzniji model automobila kineskog proizvođača električnih automobila. Uz kožu, ekrane u unutrašnjosti i kvalitetnu plastiku ide još jedna funkcija. Ovaj SUV sposoban je otresti snijeg s karoserije. Nio ET9 ima niz uzbudljivih funkcija kao što je upravljanje stražnjim točkovima i aktivni ovjes.

Upravo aktivni ovjes ima takvu preciznost i snagu da se može koristiti za otresanje snijega koji se nakupilo na automobilu.

Dodajmo i da Nio ET9 masivni automobil dužine 5325 mm, širok 2016 mm, visok 1620 mm s međuosovinskim razmakom od 3250 mm. Tu je i pogon na sve točkove s dva motora koji zajedno isporučuju 520 kW. Baterija je od 120k Wh, ali Nio trenutno ne navodi domet.

ET9 ima i platformu koja se temelji na 900-voltnoj arhitekturi, a moguće je punjenje s izlaznom snagom do 600 kW.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...