I TO JE MOGUĆE: Mostarac zaradio mjesečnu plaću od 250.000 maraka

Na tabeli pet najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja nalazi se i Banjalučanin, kojem je na račun za jedan mjesec legla plata od skoro milion maraka

  • Ekonomija

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Najveća plata isplaćena u entitetu RS u prošloj godini iznosila je 983.026 maraka, dok je u FBiH najveća mjesečna zarada bila 429.123 marke, podaci su poreskih uprava entiteta.

Na tabeli pet najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u RS za 2023. godinu na prvom mjestu nalazi se Banjalučanin, koji je zaposlen u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata, a kojem je na račun za jedan mjesec legla plata od skoro milion maraka. 

Na drugom mjestu u tabeli pet najvećih isplaćenih neto primanja našao se još jedan Banjalučanin, koji je zaposlen u oblasti vađenja lignita, a kojem je isplaćena plata od 270.194 marke.

Listu Banjalučana prekinuo je radnik iz Mostara kojem je isplaćeno četvrt miliona maraka, odnosno 251.769 maraka, a koji je zaposlen u djelatnosti – ostalo novčano poslovanje, odnosno posredovanje. 

“Na četvrtom mjestu nalazi se radnik iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je zaposlen u oblasti trgovine na veliko duvanskim proizvodima, a koji je lani dobio platu od 107.462 marke“, podaci su Poreske uprave RS. 

Na posljednjem mjestu top pet najvećih neto primanja našao se još jedan Banjalučanin, koji je zaposlen u djelatnosti bolnica, a kojem je u 2023. na račun za mjesec legla plata od 98.078 maraka. 

Kada je riječ o FBiH na listi pet najvećih isplaćenih neto plata, čak četiri su isplaćene u djelatnosti proizvodnje, pišu Nezavisne

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...