FLAŠE TOG PROIZVOĐAČA SU I NA POLICAMA NAŠIH MARKETA: Povlači se mineralna voda i iz Srbije

Promijenjena organoleptička svojstva vode, što može primijetiti i potrošač.

  • Ekonomija

  • 01. Mar. 2024  01. Mar. 2024

  • 0

Kompanija Atlantic Droga Kolinska iz Ljubljane, koja posluje u okviru Atlantic Grupe, preventivno povlači i sa tržišta Srbije mineralnu vodu "Donat Mg" u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe 15. novembar 2024., potvrđeno je portalu N1 u ovoj grupaciji. Razlog su promijenjena organoleptička svojstva vode, što, kako ističe proizvođač - nije štetno po zdravlje.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio je danas potrošače da kompanija Atlantic Droga Kolinska iz Ljubljane iz predostrožnosti povlači i opoziva proizvod prirodna mineralna voda "Donat Mg" u određenom pakovanju sa tržišta ove zemlje, piše N1. Voda se povlači i sa tržišta Srbije.

"Naš brend prirodna mineralna voda 'Donat Mg', odlučio je da preventivno povuče i sa tržišta Srbije seriju 'Donat Mg', 1 litar, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. novembra 2024. godine). Proizvod je promijenjen organoleptički, i u skladu s visokim standardima kvaliteta kompanije, uprkos činjenici da proizvod nije štetan za zdravlje, odlučili smo da preventivno povučemo cijelu seriju proizvoda s tržišta“, kažu za portal N1 u Atlantic Grupi.

Atlantic Droga Kolinska d.o.o. ranije je saopštila da sa tržišta povlači ovaj proizvod jer je organoleptički promijenjen, što, kako je istaknuto "potrošač može da primijeti".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...