ERDOGAN I OSMANI NA MARGINAMA SAMITA U ANTALIJI: "Odnosi Turske i Kosova napreduju"

Turski predsjednik je također kazao da u cilju poboljšanja humanitarne situacije u Gazi, koja se pogoršala zbog izraelskih napada, sukob treba okončati što je prije moguće.

  • Regija

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da odnosi Turske i Kosova napreduju i naglasio značaj borbe protiv FETO struktura na Kosovu,.

Erdogan i predsjednica Kosova Vjosa Osmani održali su sastanak na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF).

Kako se navodi u saopštenju Direkcije za komunikacije Turske, na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Turske i Kosova, borbi protiv terorizma, globalnim i regionalnim pitanjima i napadima Izraela na Gazu.

Erdogan je naglasio da odnosi Turske i Kosova napreduju i da je borba protiv FETO strukture na Kosovu vrlo važna te da po tom pitanju mora očekuje napredak.

Turski predsjednik je također kazao da u cilju poboljšanja humanitarne situacije u Gazi, koja se pogoršala zbog izraelskih napada, sukob treba okončati što je prije moguće, a međunarodna zajednica treba napraviti ubjedljive korake u tom pravcu.

Diplomatski forum u Antaliji (ADF) će tokom tri dana okupiti učesnike iz 147 država i još jednom biti glavno globalno stjecište diplomatije.

Treći Diplomatski forum u Antaliji počeo je u petak i tokom trodnevnog programa će okupiti blizu 4.500 učesnika, uključujući 19 šefova država, 73 ministra i 57 predstavnika međunarodnih organizacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...