URNEBESNO: Vlast priprema velike skupove "Litijama za litijum"!?

Podsjećam vas da izvorna riječ ‘litija’ na našem jeziku znači ‘strasna molitva’, a mi ćemo se na ovim našim litijama strasno moliti da naša vlada što prije omogući eksploataciju litijuma po svim svjetskim standardima!

  • Šareni svijet

  • 03. Mar. 2024  

  • 0

Piše: SLOBODAN DURMANOVIĆ

“Peticija građana protiv otvaranja rudnika litijuma na Majevici je krajnje ispolitizovana od strane takozvane opozicije i ne znam kako bi onda mogla uopšte da bude razmatrana na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Mi moramo spriječiti obmanuti narod od strane te opozicije da nas zaustavi na putu prosperiteta kojim smo pošli: zato naša vladajuća koalicija priprema javne skupove pod nazivom ‘Litijama za litijum’!

Podsjećam vas da izvorna riječ ‘litija’ na našem jeziku znači ‘strasna molitva’, a mi ćemo se na ovim našim litijama strasno moliti da naša vlada što prije omogući eksploataciju litijuma po svim svjetskim standardima!

To će biti pravi odgovor svima onima koji se protive našem pravu da iskoristimo ono što nam je Bog dao, a ne daju nam đavolovi šegrti iz opozicije i ostali odnarođeni elementi. Bog je na našoj strani!", poručio je predsjednik Narodne skupštine RS i “Ujedinjene Srpske” Nenad Stevandić u emisiji Javnog TV servisa o vjerskim pitanjima, tokom panel diskusije pod nazivom “S vjerom u eksploataciju litijuma na braniku otadžbine”.

Pored Stevandića, u emisiji su o ovoj temi govorili i predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik i lideri ostalih stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj.  

“Dok ne postanemo korisnici i ekskluzivni distributeri vodonika iz nafte i vode iz Saudijske Arabije za evropsko tržište, na čemu predano radi premijer Radovan Višković, mi se moramo okrenuti našim prirodnim resursima. A SNSD će biti prvi na braniku našeg prava ne samo na otvaranje rudnika litijuma, već i čitavog lanca rudnika zlata, nikla i ostalih metala i minerala od Novog Grada do Trebinja.

Zasješćemo hrabro i na prednji i na zadnji branik otadžbine da branimo ovo pravo naroda koji nam vjeruje, našeg verujućeg naroda, kako bi’ postali jedna od najbrže rastućih ekonomija ne samo u Evropi, već i šire! Vjerujem da i odgovorni ljudi iz naše crkve sve ovo odlično razumiju i da se zbog toga javno ne protive ovom našem blagodatnom planu, a ja ih, evo, pozivam i da se priključe ovim našim litijama.

Naravno, nećemo ih na to tjerati, dovoljna nam je i njihova prećutna podrška, važno je samo da ne nasjedaju na laži ovih što se protive otvaranju rudnika litijuma. A kada otvorimo prvi rudnik, mi ćemo ga, naravno, najprije osvještati, kao onda kad smo osvještali benzinsku pumpu na Manjači!”", istakao je Dodik.  

"Ja lično pozivam cijelu našu crkvu da podrži ove naše pravedničke litije za litijum, a da sve narodne neprijatelje odmah isključi iz crkvenog članstva! Ako ih sad ne zaustavimo u njihovom rušenju naše plemenite ideje o otvaranju rudnika litijuma, zlata i svega ostalog, ti bezbožnici će sutra rušiti i crkve, a bezbjednost svih nas biće ozbiljno ugrožena! Kao ministar bezbjednosti, ja već imam neke indicije da se nešto slično sprema i zato sve naše bezbjednosne agencije treba da udvostruče, to jest UDBostruče budnost!", upozorio je lider DNS-a Nenad Nešić.

"Kao duboko vjerujući ljudi, podsjećamo sve naše vjernike da riječ 'litija' potiče od pojma 'litijum', što znači više litija u jednoj! Tako se i mi iz nekoliko stranačkih kolona, to jest stranačkih litija, sjedinjujemo u jednoj, okupljeni oko našeg svetog cilja - otvaranja rudnika litijuma! Neka nam je Bog u pomoći, pogotovu meni kome je dat božiji blagoslov da ovaj rudnik otvorim!", naglasio je lider SP-a Petar Đokić.
 
"Kao što ja u 'Mlječanici' uspješno liječim i oporavljam naš napaćeni narod, što je naša vlada sjajno prepoznala i podržala milionima maraka, tako će sve nas rudnici litijuma i svakojakog drugog blaga zauvijek izliječiti od siromaštva i načisto ekonomski oporaviti! Nema iscjeljenja i preporoda bez čuda, a mi smo ovdje izabrani da činimo takva čuda!", objasnio je lider NPS-a Darko Banjac.

"DEMOS znači narod, a narod je bio uz nas i u mnogo težim trenucima, a sad će tek biti još više sa nama, jer narod vidi da za nas stiže vrijeme koje nikad nije bilo bolje: samo iskopaš blago za male pare i prodaš za velike! Ne može biti lakše i ljepše!", poručio je lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović.

Tekst je satiričnog sadržaja

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...