ILEGALNO ODLAGANJE OTPADA: U ovom gradu bacanje opuška naplaćivat će se 250 eura

...umjesto dosadašnjih 55 eura.

  • Evropa

  • 03. Mar. 2024  

  • 0

Njemački glavni grad Berlin muku muči s ilegalnim odlaganjem otpada. Zbog toga su pojedini političari predložili visoke kazne za ilegalno odlaganje otpada.

Političari u Berlinu planiraju znatno povećati kazne za ilegalno odlaganje otpada u ovom gradu. Proizlazi to iz prijedloga zastupnika CDU-a i SPD-a koji je dostupan njemačkim medijima i o kojem će se raspravljati u Zastupničkom domu, piše Fenix magazin.

Ilegalno bacanje opušaka, plastičnih vrećica ili jednokratnih čaša uskoro bi građane moglo koštati 250 eura – umjesto dosadašnjih 55 eura.

Promjene su hitno potrebne, kaže zastupnik CDU-a, koji je pomogao u kreiranju novog kataloga kazni: “Milijuni eura poreznih obveznika potrošit će se na zbrinjavanje ilegalno odloženog otpada”, rekao je zastupnik.

“Trend je u naglom porastu.” Samo za 2023. očekuje da će troškovi Berlinske gradske čistoće (BSR) doseći 12 milijuna eura. “Tu su i troškovi za privatne osobe, posebno poljoprivrednike”, kaže.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...