"JE L' OVO NEKA *****ANCIJA?": Burne reakcije na imenovanje Tegeltije za konzula, razočarenje i u Hrvatskoj...

Ova odluka Predsjedništva BiH izazvala je žestokre reakcije na društvenim mrežama, a mi vam donosimo neke od njih...

  • Mini market

  • 04. Mar. 2024  04. Mar. 2024

  • 6

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je jednoglasnu odluku da Milana Tegeltiju imenuje za novog bh. konzula u Rijeci, otkrio je jučer portal Istraga. 

Odluku o imenovanju Milana Tegeltije Predsjedništvo BiH je donijelo nakon što je članica Predsjedništva BiH iz RS Željka Cvijanović saopćila svojim kolegama Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću da će blokirati izbor bh. ambasadora u Libiji i Turskoj, ukoliko bivši savjetnik Milorada Dodika ne bude imenovan za konzula u Rijeci, Republika Hrvatska.

Ova odluka Predsjedništva BiH izazvala je žestokre reakcije na društvenim mrežama, a mi vam donosimo neke od njih: 

"Crna lista SAD-a još jednom dobitna kombinacija!", poručio je banjalučki novinar Dragan Bursać. 

"Ne ide jedna funkcija, nema veze ide druga", poručila je politička analitičarka Elma Karišik. 

"Najkompetentnija osoba u Bosni i Hercegovini. Definitivno. Sve mu ide od rule. Naročito potkivanje", kazao je Elvir Pelešević.

"Je l' ovo neka zajebancija? Jel' mi to osveta za burek sa sirom?", sarkastično je poručila novinarka Vesna Rajnović. 

REAKCIJE IZ HRVATSKE

Vijest o imenovanju Tegeltije prenijeli su i hrvatski mediji, pažljivo navodeći brojne skandale u kojima je glavni akter bio upravo Tegeltija.  

Tako Jutarnji list, prenoseći pisanje Hine, ističe da je Tegeltija bio u savjetničkom timu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i slovio je za jednog od njegovih najbližih saradnika nakon što je u decembru 2020. godine podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a.

Tegeltija je, podsjeća Jutarnji list, na ostavku bio prisiljen nakon što su mediji objavili snimke na kojima on dogovara kako će jednom poduzetniku pogodovati u pravosudnom sporu odnosno kako će utjecati na imenovanje jedne sutkinje iz Banje Luke. 

"Nakon podnošenja ostavke Dodik je odmah imenovao Tegeltiju za svog savjetnika za pravna pitanja no američke su ga vlasti u siječnju 2022. uvrstile na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD i zamrznuta imovina s obrazloženjem da je umiješan u 'ozbiljnu korupciju'", podsjeća Jutarnji list u tekstu pod naslovom "Pod sankcijama: Novi generalni konzul BiH u Rijeci je Dodikov savjetnik s ‘crne liste‘ SAD-a".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...