CURE DETALJI HORORA U SUSJEDSTVU: Nastavnik osumnjičen za bludne radnje bio je i voditelj u…

Iz Grada koji je osnivač osnovnih škola, stiže i osuda.

  • Hronika

  • 05. Mar. 2024  

  • 1

Protiv 50-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj bludnih radnji nad djecom podnesena je kaznena prijava te mu je određen jednomjesečni pritvor, izvijestila je u ponedjeljak zadarska policija, a neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavniku muzičkog odgoja kojega je prijavilo dvoje djece.

Kako se neslužbeno doznaje, zločin je počinjen nad jednim dječakom i jednom djevojčicom. Škola je odmah reagirala.

"Učitelj je privremeno udaljen s posla, ravnateljica škole je donijela odluku o privremenom udaljenju s posla", kazao je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Suspendiran je i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno mogućeg suđenja.

Iz Grada koji je osnivač osnovnih škola, stiže i osuda.

"Uistinu i kao gradska uprava, i kao upravni odjel, mislim da govorimo u ime svih ljudi, izražavamo jedno veliko žaljenje", dodao je Nekić.

Iz policije tek kratko poručuju da su odradili kriminalističko istraživanje i podnijeli kaznenu prijavu.

Istražni zatvor od 30 dana, određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja djela, te kako ne bi utjecao na svjedoke.

Neslužbeno, zadarski profesor uhapšen je nakon što mu je policija pratila telefonsku komunikaciju. Zadarskoj javnosti je poznat po djelovanju u kulturnim i crkvenim krugovima. Iz Zadarske nadbiskupije izrazili su žaljenje, osudili slučajeve zlostavljanja i potvrdili da surađuju s odvjetništvom.

Oglasila se Zadarska nadbiskupija:

"Zadarska nadbiskupija, prema informacijama s kojima u ovom slučaju raspolaže, surađuje sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru te slijedi njihove upute. Zbog delikatnosti predmeta, molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama", odgovorila je zadarska nadbiskupija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...