DODIK NAKON NOVOG ROČIŠTA U SUDU BiH: "Nema potrebe da se maltretiraju svjedoci" (FOTO)

Cijeli proces ponovno je komentirao i Dodik koji je izrazio nezadovoljstvo svjedocima.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2024  

  • 1

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u predmetu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, a danas su u prostorijama Suda trebala svjedočiti i četiri inspektora SIPA-e, međutim, svjedočio je samo jedan, piše Klix.ba.

Među inspektorima koji su svjedočili danas bio je i Dragan Kremenović iz regionalnog odbora SIPA-e u Banjoj Luci, a u svom obraćanju je potvrdio navode da je dobio naredbu Tužilaštva Bosne i Hercegovine da se izuzme određena dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj.

S obzirom da su najavljeni za saslušanje o istim okolnostima, odustalo se od saslušanja Brankice Milanović i Petra Đukića, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nije saslušan ni četvrti svjedok - Milica Šerbula.

Cijeli proces ponovno je komentirao i Dodik koji je izrazio nezadovoljstvo svjedocima.

"Zašto je svjedok izveden pred Sud. Sva dokumentacija je dostavljena i nije bilo problema. Nema potrebe da se maltretiraju svjedoci koji su radili po službenoj dužnosti. Pravi se farsa od ovog procesa", rekao je Dodik.

Tokom narednog ročišta trebali bi biti ispitani svjedoci Vladimir Janković i Mirka Deušić. Novo ročište zakazano je za početak četvrtog mjeseca, tačnije za 3. april.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...