ANA BRNABIĆ NA NOVOJ FUNKCIJI: „Stranka i predsjednik Aleksandar Vučić su mi dali nevjerovatnu šansu…“

ANA BRNABIĆ NA NOVOJ FUNKCIJI: „Stranka i predsjednik Aleksandar Vučić su mi dali nevjerovatnu šansu…“

  • Regija

  • 07. Mar. 2024  

  • 4

Premijerka Srbije Ana Brnabić koju je sinoć Predsjedništvo Srpske napredne stranke predložilo za predsjednicu Skupštine Srbije rekla je da će nova funkcija za nju biti veliki izazov i da mora mnogo da uči.

„Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras“, rekla je Brnabić novinarima u Bukureštu.

Brnabić je navela i da očekuje da će sjednica parlamenta biti održana vrlo brzo zato što Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

„Moramo da nastavimo da radimo, što se brže formira sve u parlamentu, naravno i predsjednik skupštine, odbori i sve ostalo, i vlada i da se nastavi sa radom“, rekla je Brnabić i zahvalila Srpskoj naprednoj stranci na svemu.

Brnabić je dodala da je uvijek dobro učiti.

„Važno je znati da treba da se usavršavate, da treba da se mijenjate i to je sada za mene jedan veliki izazov“, navela je Brnabić.

Brnabić je dodala i da je njoj najveća čast bila da bude predsjednica Vlade Republike Srbije i da radi rame uz rame sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinijelo toj stabilnosti Srbije i jasnom, jasnom pravcu za budućnost“, rekla je Brnabić nakon odluke SNS-a da bude kandidat za predsjednicu Narodne skupštine.

„Pokazala sam da želim da radim i neku viziju i upornost i onda mi je stranka i predsjednik Aleksandar Vučić su mi dali nevjerovatnu šansu i veliku čast da budem predsjednik vlade. Učila sam to sedam godina praktično i sada mi stranka daje, ukazuje mi to povjerenje da budem predsjednik Skupštine“, rekla je Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...