KAKVA GREŠKA: Mjesecima besplatno sipala gorivo na benzinskoj pumpi, ali veselje je naglo prekinuto…

Šestog marta je uhapšena.

  • Auto

  • 13. Mar. 2024  

  • 0

Nakon što je benzinska pumpa dobila nova računala za naplatu, 45-godišnja žena iz Lincolna (Nebraska, SAD) otkrila je da može besplatno natočiti gorivo ako dva puta zaredom provuče svoju karticu vjernosti na pumpi. Koristila je tu manjkavost gotovo godinu dana i 510 puta natočila gorivo ne plativši ništa uz štetu od gotovo 28.000 dolara na benzinskoj pumpi..

Ova je žena primijetila da je pumpa prešla u demo način rada kada je prvi put dvaput zaredom provukla karticu vjernosti operatera pumpe. U demo načinu rada, dozator je radio bez naplate. Thompson je iskoristila ovaj kvar između novembra 2022. i juna 2023. Žena je koristila svoju karticu vjernosti i nekoliko puta dnevno te ju je koristila točeći gorivo drugim vozačima kojima je naplaćivala gorivo s popustom (kako im je prezentirala).

Budući da kartica vjernosti nije ispravno korištena, nije skupljala nagradne bodove. Međutim, benzinska stanica kontaktirala je policiju jer joj računi nisu bili u redu. Nakon provedene istrage, do Thompson su došli preko kartice vjernosti, a na kamerama benzinske pumpe potvrdili su njezin identitet. Kad ju je policija kontaktirala, tvrdila je da je točila gorivo po povlaštenoj cijeni, no 6. marta je uhapšena, a do suđenja 11. aprila sudac joj je odredio jamčevinu od 7500 dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...