NOVALIĆ JOŠ "NA ČEKANJU": Sud BiH se oglasio o tome kada Solak i Hodžić moraju u Vojkoviće

Iz iste pravosudne institucije navode da su zaprimili žalbu osuđenog Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH, na rješenje o odbijanju molbe za odlaganje izvršenja kazne zatvora, te ističu da žalba odgađa izvršenje kazne.

  • Vijesti

  • 13. Mar. 2024  13. Mar. 2024

  • 5

Sud BiH je donio odluku o žalbi bivšeg direktora Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, vlasnika firme Srebrena malina, kojom je potvrdio rješenja kojim su odbijene molbe za odgodu izvršenja krivično-pravne sankcije.

Osuđeni su, kako je saopćeno iz Suda BiH obaviješteni da su dužni, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, da se jave na izdržavanje kazne zatvora u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima.

Iz iste pravosudne institucije navode da su zaprimili žalbu osuđenog Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH, na rješenje o odbijanju molbe za odlaganje izvršenja kazne zatvora, te ističu da žalba odgađa izvršenje kazne.

Njih trojica su, kao što je poznato, osuđeni u predmetu Respiratori. Solak, kao bivši direktor FUCZ je dobio najveću kaznu od šest godina zatvora. Hodžić, preko čije firme su uvezeni sporni respiratori po cijeni od 10,5 miliona maraka, osuđen je na pet godina zatvora, a Novalić na četiri godine. 

Slijedom ove posljednje odluke Suda BiH, koji se, kako su to naveli iz press službe, oglasili zbog velikog interesovanja javnosti u vezi s datumom početka izdržavanja kazne zatvora, Solak i Hodžić su dužni da se u narednim danima jave na izdržavanje kazne u zatvor u Vojkovićima, dok je Novalićevo izdržavanje kazne još "na čekanju". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...