Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 6h0
Idealna za hladne i tmurne dane, ugrijaće vas i zasititi kao rijetko šta.
Gastro
13. Mar. 2024 13. Mar. 2024
0
I najbolje od svega, ima samo devet grama ugljikohidrata po porciji, piše Novi list.
Sastojci (za 4 porcije):
800 ml temeljca od povrća
500 g faširanog mesa
225 g krem sira
200 g Crème fraîchež
½ glavice luka
1 prasa
1 prstohvat muškatnog oraščića
so i biber
malo putera ili ulja za dinstanje
Priprema:
1. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Prasu narežite na tanke trakice i oboje ostavite sa strane. U većem loncu na malo putera ili ulja dinstajte faširano meso 6-8 minuta dok više ne bude ružičasto.
2. U faširano meso dodajte luk i prasu te sve dinstajte još 5 minuta. U lonac dodajte temeljac i pustite da se sve krčka oko 10 minuta.
3. Umiješajte sir, crème fraîche i začine. Zatim supu još jednom kratko prokuhajte i poslužite toplu.
4. Odvojite dovoljno vremena da izdinstate faširano meso dok ne postane mrvičasto. Tek tada može stvarno razviti svoj ukus i kasnije ga prenijeti na supu.
5. Što je veći lonac ili tava, to će faširano meso biti hrskavije. Supu od faširanog mesa, sira i prase možete jednostavno i zamrznuti.
Prijatno!:)
Politika
DIREKTOR SIPA-e U BEOGRADU: Šta je Darko Ćulum radio sa Bratislavom Gašićem
Prije 6h0
Društvo
DVA JAKA ZEMLJOTRESA POGODILA HRVATSKU: Oštećeno nekoliko kuća, crkva, vrtić...
Prije 6h0
Svijet
BIZARNA PUTINOVA POSTAVKA: Rusi izložili zapadne tenkove i vojnu opremu koju su zaplijenili od Ukrajinaca (FOTO)
Prije 6h2
Sport
NOĆ ZA PAMĆENJE: Gazibegović osvojio Kup Austrije pa pozirao uz zastavu s ljiljanima
Prije 7h0
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo hurmašice prema Vildaninom receptu… (VIDEO)
29. Apr. 20240
Gastro
SAVJETI ZA PRŽENJE RIBE: Želite li biti sigurni da će ispasti savršena, u tavu biste trebali dodati jednu namirnicu
30. Apr. 20240
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
29. Apr. 20240
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Napravite još večeras ovu tortu od grčkog jogurta bez brašna i šećera
29. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.