IMA SAMO DEVET GRAMA UGLJIKOHIDRATA: Recept za kremastu supu od sira i faširanog mesa

Idealna za hladne i tmurne dane, ugrijaće vas i zasititi kao rijetko šta.

  • Gastro

  • 13. Mar. 2024  13. Mar. 2024

  • 0

I najbolje od svega, ima samo devet grama ugljikohidrata po porciji, piše Novi list. 

Sastojci (za 4 porcije):

800 ml temeljca od povrća

500 g faširanog mesa

225 g krem sira

200 g Crème fraîchež

½ glavice luka

1 prasa

1 prstohvat muškatnog oraščića

so i biber

malo putera ili ulja za dinstanje

Priprema:

1. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Prasu narežite na tanke trakice i oboje ostavite sa strane. U većem loncu na malo putera ili ulja dinstajte faširano meso 6-8 minuta dok više ne bude ružičasto.

2. U faširano meso dodajte luk i prasu te sve dinstajte još 5 minuta. U lonac dodajte temeljac i pustite da se sve krčka oko 10 minuta.

3. Umiješajte sir, crème fraîche i začine. Zatim supu još jednom kratko prokuhajte i poslužite toplu.

4. Odvojite dovoljno vremena da izdinstate faširano meso dok ne postane mrvičasto. Tek tada može stvarno razviti svoj ukus i kasnije ga prenijeti na supu.

5. Što je veći lonac ili tava, to će faširano meso biti hrskavije. Supu od faširanog mesa, sira i prase možete jednostavno i zamrznuti. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...