NIHAD ALIČKOVIĆ, "LOVAC NA ŠTETOČINE": Kako je bivši šef recepcije „Avazovog Tornja“ postao lider bošnjačke desnice?!

Bivši recepcioner iz "Avazovog Tornja", kako neumorno najavljuje, ne namjerava stati sa prozivanjem "štetočina bošnjačkog naroda", sa konačnim ciljem da ih, kako najavljuje istjera iz Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 16. Mar. 2024  16. Mar. 2024

  • 7

Nihad Aličković, "aktivista" agresivne nevladine  organizacije "Antidejton"  koji je ovih dana prijetio komentatoru "Dnevnog Avaza" Danijalu Hadžoviću bio je dugogodišnji zaposlenik "Avaz Roto-pressa", firme u vlasništvu familije Radončić, bivših supružnika Azre i Fahrudina. Da je Aličković radio na recepciji "Avazovog" tornja, potvrdio nam je Armin Cibra, bivši vozač Fahrudina Radončića, koji je o svom nekadašnjem šefu napisao više knjiga.

„Nihad Aličković je bio šef recepcije u „Avazovom Tornju“ od njegovog otvaranja 2009.godine. Zaposlen je na preporuku tadašnje Radončićeve maserke,“ kaže Cibra. On dodaje da je u najmanju ruku noebično da se Aličković danas poziva na čuvanje ratnih tradicija, "jer je on u ratu bio dječak od 5-6 godina. Prije nego što je došao raditi u Tornju, bio je konobar, čini mi se".

PERCEPCIJA RECEPCIJE

Armin Cibra otkriva i razlog zbog kojeg je Aličković dobio otkaz u "Avazu". „Postojala je sumnja kod vlasnika da je Aličković otuđivao novac sa recepcije, to su bile pare od parkinga i ulaznica koje su plaćali ljudi da bi posjetili Vidikovac na vrhu Tornja. Zbog toga mu je uručen otkaz“.

Nihada Aličkovića se povezivalo sa Fahrudinom Radončićem i poslije rušilačkih demonstracija u februaru 2014. godine u Sarajevu kada je zapaljena zgrada Kantonalne Vlade i teško oštećena zgrada  Predsjendištva BiH. Aličković je bio jedan od aktivnih učesnika vandalskih akcija, dok je u to vrijeme Radončić bio ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Portal „Patria“ tada je objavio iskaz kojeg je jedan od učesnika u nasilnim protestima, Tarik Zejnilović, dao policiji. U policijskoj zabilješci je navedeno da se on „u policijskoj stanici tokom noći u više navrata verbalno sukobio sa licem Aličković Nedimom (mislio se na Aličković Nihada, jednog od vođa protesta, naveo je ovaj portal) kojom prilikom ga je Zejnilović upitao gdje su pare što su se dijelile“.

alt

Prema istoj zabilješci Aličković mu je odgovorio „da i on ne zna, a zna da su  podijeljene pare i to grupi navijača sa Grbavice. Te da je novac sigurno dijeljen od njegovog bivšeg direktora. Također, je Nedim (Nihad) u više navrata govorio „ovo Fahri odgovara, a nas zavališe“, ne govorivši tačno kome. Također im se Aličković obratio riječima „momci Fahro stoji iza ovoga, a mi smo ga popušili, navedeno je u policijskoj zabilješci početkom 2014.godine.

ŠTETOČINE NA STUBU SRAMA

Tačno deset godina kasnije, Nihad Aličković je postao jedna od zaštitnih ikona tzv. bošnjačke patriotske desnice.

Nakon odvratnih prijetnji novinaru "Dnevnog Avaza" Hadžoviću zbog njegovog komentara na "Face TV", Aličković,  kojem se na pridružio znatan broj njegovih istomišljenika, danas se "istakao" novom huškačkom "egzibicijom" na društvenim mrežama.

Napravio je spisak, kako ih je nazvao ŠTETOČINA BOŠNJAČKOG NARODA. Na spisku, odnosno kako je napisao „STUBU SRAMA“  pored komenentarora "Avaza" Hadžovića stavio je i Edina Ramulića, aktivistu iz Prejedora, Fatmira Alispahića, publicistu, Senada Hadžifejzovića, vlasnika FACE TV, Darka Brkana, aktivistu, Ivanu Marić, analitičarku, te profesora Suada Kurtćehajića.

alt

Bivši recepcioner iz "Avazovog Tornja", kako neumorno najavljuje, ne namjerava stati sa prozivanjem "štetočina bošnjačkog naroda", sa konačnim ciljem da ih, kako najavljuje istjera iz Bosne i Hercegovine.

I, da na koncu treba, podsjetiti, ni Aličković kao ni njegovi pomagači i nalogodavci nisu bili sudski procesuirani zbog vandalizma od prije deset godina...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...