HDZ-ov MINISTAR: "Siguran sam da će građani zbog Milanovića glasati za nas"

Smatra da će taj potez najprije nanijeti najveću štetu njemu osobno, ali isto tako i svim oporbenim strankama koje ga u tome podržavaju. 

  • Regija

  • 16. Mar. 2024  

  • 0

HDZ-ov potpredsjednik vlade i ministar Branko Bačić za Dnevnik HTV-a rekao je kako je odluka predsjednika Zorana Milanovića da se kandidira na parlamentarnim izborima nezabilježen napad na Ustav Republike Hrvatske.

"Sam ulazak u predizbornu utakmicu od strane predsjednika države Zorana Milanovića je neustavan. To tvrde svi uvaženi profesori ustavnog prava u Hrvatskoj, da je ovo nezabilježen napad na Ustav Republike Hrvatske, da je ovo neprimjereno, da najviši državni dužnosnik sam krši zakon i Ustav, ulazi u političku utakmicu i time grubo narušava demokratske procese u Republici Hrvatskoj", rekao je.

Smatra da će taj potez najprije nanijeti najveću štetu njemu osobno, ali isto tako i svim oporbenim strankama koje ga u tome podržavaju. 

"Oporba ne bira sredstva kako bi se dokopala vlasti"

"S druge strane, nama će samo doprinijeti homogeniziranju našeg biračkog tijela jer se doista sada vidi kako je na djelu dramatična razlika između Hrvatske demokratske zajednice i naših partnera, a s druge strane oporbe koja ne bira politička sredstva kako bi se pokušala dokopati vlasti u Republici Hrvatskoj. Ja sam siguran da će naši građani to prepoznati i na odgovarajući način odgovoriti i dati još jednom povjerenje Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Ne samo zbog ovoga, čak i najmanje zbog ovoga. Prije svega najviše zbog naših postignuća koja smo uspjeli napraviti u proteklih osam godina", istaknuo je Bačić.

"Mi očekujemo da Ustavni sud iznese svoje stajalište o ovim izborima, da jasno kaže može li predsjednik Republike Hrvatske biti ujedno i kandidat na listi jedne političke stranke, konkretno SDP-a. Ako predsjednik Republike Hrvatske s time nastavi, onda je na DIP-u, a čini mi se i na Ustavnom sudu, da poduzme zakonom predviđene radnje i prema predsjedniku Republike, ali i prema stranci u čijoj predizbornoj kampanji on sudjeluje", naglasio je.

"Mi ćemo nastaviti s našim kampanjom i ona će biti pozitivna"

"Ovo samo može pokvariti oporbi njihova nastojanja u ovoj predizbornoj utakmici. Mi ćemo nastaviti s našom kampanjom, naša će kampanja biti pozitivna. Mi ćemo jasno isticati svoje rezultate. Prije svega da je danas Hrvatska i hrvatsko društvo uređenije nego što je bilo prije osam godina, i kad je u pitanju standard naših sugrađana, i kad je u pitanju rast gospodarstva, rast BDP-a, rast prosječne plaće i rast mirovine. Mislim da se u svakom dijelu Hrvatske prepoznaju projekti koje Vlada vodi kako bi se Hrvatska razvijala i mislim da će to naši sugrađani prepoznati. Mi puni samopouzdanja ulazimo u kampanju i uvjereni smo da ćemo postići sjajan rezultat", rekao je Bačić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...