MIJENJALE SU SE TOKOM EPIZODA: Evo gdje su danas sve Izetove kućne pomoćnice

Prva i jedna od mnogima omiljenih je Šefika, koju je utjelovila glumica Jasna Žalica. Izet kao Izet nije mogao ne ‘pikirati’ na nju te ju podbadati

  • Kultura

  • 16. Mar. 2024  

  • 1

Iako je od njenog emitiranja prošlo već neko vrijeme, serija ‘Lud, zbunjen, normalan’ i dalje nosi kultni status. Avanture Izeta Fazlinovića, njegovog sina Faruka te unuka Damira svake sedmice prikovale su brojne gledaoce pred malim ekranima. Uz svima omiljene glavne likove, bitno je spomenuti i kućne pomoćnice porodice Fazlinović, piše Dnevno.hr.

Tokom serije izmijenilo se nekoliko pomoćnica koje su Izetu i ostalima pravile društvo u kući. Prva i jedna od mnogima omiljenih je Šefika, koju je utjelovila glumica Jasna Žalica. Izet kao Izet nije mogao ne ‘pikirati’ na nju te ju podbadati, zbog čega je Šefika čak dala otkaz te se preselila u Njemačku i zaposlila u tamošnjem zoološkom vrtu.

Glumica kojoj je pripala ova nezaboravna uloga jedna je od najzaposlenijih na bosanskom području. Osim što snima filmove i serije te glumi u pozorištu, redovna je profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Poznata je po ulogama u filmovima ‘Gori vatra’, ‘Kod amidže Idriza’, ‘Takva su pravila’ te drugima.

alt

(Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Zbog Izeta otišla na selo

Druga pomoćnica Fazlinovića bila je Rabija Bubić zvana Buba, koju je glumila Belma Lizde-Kurt. I ona je imala slične probleme s Izetom kao Šefika, a u četvrtoj sezoni serije otišla je na selo te je kao zamjenu poslala svoju sestru Zumru. Za razliku od Jasne, Belma svoju karijeru gradi većinom na pozorišnim daskama.

Okušala se i kao redateljica nekolicine kazališnih predstava, čime je ostvarila dobre uspjehe. Iako joj putovanje kazališnim vodama sasvim dobro ide, mnogi je pamte upravo sa malih ekrana. Svojedobno je tako Belma priznala kako je ljudi na ulici često poistovjećuju upravo sa Bubom.

“Gledaoci zbilja vjeruju da Buba postoji. Kad vide mene, Belmu, koja samo radi svoj posao, oni prepoznaju Bubu. Često se ne mogu sjetiti odakle me znaju, ali vide me kao nekog bliskog i dragog. Pitaju me kako sam, kako mi je obitelj, požele mi sve najbolje”, izjavila je jednom prilikom za domaće medije.

Tragedija od koje se nije oporavila

O Belminom privatnom životu ne zna se mnogo, međutim prije 13 godina je nju i supruga Aleša Kurta zadesila strahovita tragedija. Njihov tada 10-godišnji sin Jan Isak izgubio je život u nesreći tokom vožnje kajakom u Kanadi. Nakon njegove smrti glumica se nije oporavila, a njenu televizijsku sestru utjelovila je Emina Muftić.

Kao i Jasna Žalica, i Emina je profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti. Još jedna sličnost sa Šefikom jest to što i ona ima bogatu glumačku karijeru. Godinama je bila u sretnom braku sa glazbenikom Ivanom Vrhuncem, koji je nažalost preminuo 2013. godine, a tokom braka su zajedno dobili kćer Situ.

Zumra je seriju napustila u petoj sezoni, kada je na red došla četvrta pomoćnica Fazlinovićevih. Radilo se o simpatičnoj Saneli, koju je glumila Elvira Aljukić. Osim po ‘Lud. zbunjen, normalan’, glumica je poznata i po ulozi Anđelke Penave u seriji ‘Na granici’, te Zdenke Žderić u ‘Bogu iza nogu’.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...