CURE DETALJI DRAME U HERCEGOVINI: Na putu prema graničnom prijelazu uhapšen državljanin Srbije, pokušao je 14-godišnju djevojčicu...

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi (PU) Hadžići.

  • Hronika

  • 17. Mar. 2024  

  • 0

U Mostaru je uhapšen M. J. (32), državljanin Srbije, pod sumnjom da je vrbovao 14-godišnju djevojčicu iz naselja Pazarić.

Policija je otkrila da je putem društvenih mreža nagovorio djevojčicu da pobjegne od kuće i uda se za njega.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi (PU) Hadžići 13. marta, kada je djevojčica nestala iz svog doma.

Na temelju operativnih saznanja, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo otkrili su da je djevojčica otišla od kuće kako bi se udala.

Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je M. J. koristeći društvenu mrežu Facebook uvjerio djevojčicu da napusti dom i pridruži mu se u braku.

Zahvaljujući brzoj i koordiniranoj akciji policijskih službenika Uprave policije Kantona Sarajevo, PU Hadžići i Trnovo, Federalnog MUP-a i Policijske stanice Sjever Mostar, M. J. je lociran i uhapšen dok se s djevojčicom nalazio u Mostaru, na putu prema Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...