PRIPREMA SE ZA SAMO 15 MINUTA: Napravite slasnu brzu pitu s tikvicama

Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak...

  • Gastro

  • 17. Mar. 2024  

  • 0

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Potrebni sastojci: 

150 g glatkog brašna 1½ žličice praška za pecivo 380 g naribane tikvice 1 glavica luka 200 g šunke 90 g naribanog sira 40 ml maslinovog ulja Sol po ukusu Papar po ukusu

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

Luk očistite i sitno narežite, šunku nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. 

U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, šunku, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.

Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. 

Stavite u pećnicu na 30 minuta.

Izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...