DALI MU I UPOZORENJE: Ustavni sud objavio odluku o Zoranu Milanoviću

Oni su svoju odluku saopštili nakon sastanka koji je počeo u 11 sati. 

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  18. Mar. 2024

  • 1

Ustavni sud Republike Hrvatske danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice ustavnih sudaca, upozorio predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, SDP da prestanu s aktivnostima koje nisu u skladu s ustavom.

Sud je danas saopćio odluku da Milanović ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima u ovoj zemlji dok god je na mjestu predsjednika.

Oni su svoju odluku saopštili nakon sastanka koji je počeo u 11 sati. 

Podsjetimo, Milanović, trenutni predsjednik Hrvatske, najavio je da će biti kandidat na parlamentarnim izborima koji će se održati 17. aprila. 

A Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) iz Suda su poručili da skladno svojim ovlastima osigura održavanje izbornog procesa u skladu s Ustavom, zakonima i svojim obvezatnim uputama, uvažavajući stajališta iz ovog upozorenja. 

Šef Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je da je za ovo upozorenje bilo devet sudara, dok su dva bila protiv - Andrej Abramović i Ingrid Antičević Marinović. Vrijedi istaknuti da su ustavni suci postali na prijedlog SDP-a.

U nastavku u cijelosti možete pročitati upozorenje Ustavnog suda Zoranu Milanoviću.

Upozorenje u Predmetu Broj U-VII-1263-2024 by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijav

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...