HRVATSKI SDP-ovac RANKO OSTOJIĆ PROTUMAČIO ODLUKU USTAVNOG SUDA: "Plenkiju zabranjeno ujutro biti premijer, a popodne ići na skupove HDZ bande"

Ustavni sud je zaprijetio da, ako će Milanović i SDP postupati suprotno ovom upozorenju, može, kao krajnju mjeru, poništiti Milanovićevu odluku o raspisivanju izbora.

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

SDP-ovac Ranko Ostojić, koji će nositi listu te stranke u X. izbornoj jedinici na izborima u Hrvatskoj, komentirao je kratko na Facebooku odluku Ustavnog suda koja predsjedniku Zoranu Milanoviću strogo zabranjuje sudjelovanje u kampanji ako ne da ostavku na mjesto predsjednika, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Ustavni sud je danas zaključio: "Ako se, polazeći od njegovih izjava, predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora."

Ustavni sud je zaprijetio da, ako će Milanović i SDP postupati suprotno ovom upozorenju, može, kao krajnju mjeru, poništiti Milanovićevu odluku o raspisivanju izbora.

"Na tragu upozorenja Ustavnog suda Plenkiju je zabranjeno ujutro obavljati poslove predsjednika vlade, a popodne šetati po skupovima HDZ bande", napisao je Ostojić na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...