VUČIĆ ZAGONETAN NAKON SASTANKA SA DODIKOM: "5. i 6. maja Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske. Biće donijete važne odluke!"

Na tom Saboru će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, napomenuo je Vučić.

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  

  • 9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će 5. i 6. maja biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, na kojem će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine.

To je ishod današnjeg razgovora predsjednika Vučića sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom SPC Porfirijem.

"Poslije višesatnih razgovora koje smo Dodik i ja, u prisustvu patrijarha Porfirija, danas imali, donijet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske", naveo je Vučić.

Na tom Saboru će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, napomenuo je Vučić.

Dodao je da će nova Vlada Srbije i Vlada RS pripremiti deklaraciju i moguće druge pravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje skupštinama Srbije i RS.

Prenio je da su on i Dodik, patrijarha Porfirija upoznali sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku SPC.

"O svim drugim detaljima u narednom periodu obavijestićemo javnost", dodao je Vučić.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...