LUDNICA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Montaže Zorana Milanovića nasmijale region, od Putina do onoga čije ime se ne smije izgovoriti…

Bilo je sjajnih, bilo je manje dobrih, a svoj obol dali su i članovi mladeži HDZ-a koji su svoju fotomontažu ponosno objavili na profilu na društvenoj mreži X.

  • Šareni svijet

  • 19. Mar. 2024  

  • 0

Zabrana Ustavnog suda da Zoran Milanović sudjeluje kao kandidat na izborima, ali i u predizbornoj kampanji, natjerala je Peđu Grbina, predsjednika SDP-a da Milanovića nazove ‘Onim čije se ime ne smije izgovoriti‘.

Grbin je tako aludirao na fiktivnog lika iz serijala ‘Harryja Pottera‘ Toma Marvola Riddlea, poznatijeg kao Lord Voldemort koji je, za one koji nisu čitali knjige ili gledali filmove, glavni zlikovac serijala i zbog svih zlodjela koje je počinio nitko se nije usuđivao izgovarati njegovo ime.

U filmskom serijalu ulogu Voldemorta igra Ralph Fiennes, engleski glumac (ili srpski ako pitate Aleksandra Vučića), a tokom dana internet zajednica napravila je mnogo montaža koje su Milanovića predstavile kao Voldemorta. Bilo je sjajnih, bilo je manje dobrih, a svoj obol dali su i članovi mladeži HDZ-a koji su svoju fotomontažu ponosno objavili na profilu na društvenoj mreži X.

Image

Image

Pojavile su se i montaže Milanovića s Putinom...

A tu je i predsjednik Hrvatske kao sjevernokorejski diktator Kim Jong Un.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...