PRVI PUT OD 15. FEBRUARA: Joe Biden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanyahuom o...

(...) razvoju situacije u Pojasu Gaze.

  • Svijet

  • 19. Mar. 2024  19. Mar. 2024

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je telefonom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom o razvoju situacije u Pojasu Gaze, prvi put od 15. februara.

Egipat je pozvao SAD-a da Izraelu jasno stave do znanja kakve bi bile posljedice kopnene ofanzive na Rafu.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell izjavio je da Izrael izaziva glad u Gazi i koristi je kao ratno oružje.

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz zatražio je od Borrella da “prestane da napada Izrael”. Dešavanja pratite na CdM-u.

Palestinsko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je Izrael započeo agresiju na Rafu, a da nije najavio taj potez kako bi izbjegao međunarodne reakcije, prenosi Al Jazeera.

Ministarstvo je u saopštenju osudilo, kako se tvrdi, bombardovanje i sistematsko uništavanje koje su izvršile izraelske snage u Rafi, rekavši da izvodeći ove napade Izrael namjerno ignoriše međunarodna upozorenja o opasnosti od invazije na grad na samom jugu Gaze.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...