VEZIRSKI GRAD U NOVOM RUHU: Pogledajte kako će izgledati centar Travnika (FOTO+VIDEO)

Travnički korzo, šetalište na glavnoj Bosanskoj ulici, ulazi u završne radove na prvoj fazi – koja se proteže od Tarabovca do Zavičajnog muzeja.

  • Kultura

  • 19. Mar. 2024  19. Mar. 2024

  • 0

Objavljen je izgled prve faze Travničkog korza koji je u glavnom projektu. Fontana, prostrano šetalište i ranije najavljeni cvijetni sat ukrašavat će prvu dionicu korza.

Zahvaljujući vremenskim uslovima koji su dopustili rad van građevinske sezone, ali i agilnosti izvođača, prva trećina šetnice uskoro će biti otvorena za javnost. alt

Također, u ponedjeljak je u Sarajevu potpisan ugovor o implementaciji projekta “Cvijetni sat” koji finansira Evropska unija, provodi HELP a radove izvodi naša domaća kompanija Vlašić gradnja d.o.o. koja je bila najuspješnija na nedavnom tenderu.

alt

Projekat ”Cvijetni sat” u sklopu EU4ALL programa podrazumijeva izgradnju velikog cvijetnog sata u parku ispred zgrade Općine, a samim tim i uređenje tog dijela parka, javio je Travnicki.info. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...