NOVI DETALJI AKCIJE "INDEX": SIPA blokirala više od 350.000 KM na bankovnim računima

Pripadnici SIPA jučer su u ovoj akciji uhapsili šest osoba te pretresali u pet gradova u FBiH, zbog sumnje u nezakonito izdavanje univerzitetskih diploma

  • Hronika

  • 19. Mar. 2024  

  • 0

U okviru akcije "Index", Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je blokirala bankovne račune pet osoba, a na kojima se nalazi više od 350.000 maraka.

Podsjećamo, pripadnici SIPA jučer su u ovoj akciji uhapsili šest osoba te pretresali u pet gradova u FBiH, zbog sumnje u nezakonito izdavanje univerzitetskih diploma. 

"Pripadnici SIPA preduzeli su mjere i radnje u okviru kojih su provjerili račune u bankama za pet fizičkih lica. Tom prilikom su za svih pet lica privremeno obustavljene transakcije u ukupnom iznosu od 345.850 KM i 3.365 eura", naveli su iz SIPA.

Također, šest uhapšenih danas je, nakon završene kriminalističke obrade i ispitivanja predato Tužilaštvu BiH.

"Ovom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih lica, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti sa kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u BiH", podsjećaju iz SIPA.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...