NOVA RUNDA DIJALOGA KOSOVA I SRBIJE: Lajčak poručio da se razgovori nastavljaju sljedećeg ponedjeljka

Prvi zamjenik kosovskog premijera za dijalog Besnik Bislimi nakon sastanka je izjavio novinarima da Kosovo i Srbija do petka treba da dostave prijedloge kako vide kratkoročno rješenje i kako krenuti ka dugoročnom rješenju pitanja upotrebe dinara na Kosovu.

  • Regija

  • 19. Mar. 2024  

  • 0

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak saopštio je da je na danas održanoj novoj rundi dijaloga glavnih pregovarača u Briselu dogovoreno da se razgovori nastave sljedećeg ponedjeljka.

Lajčak je naveo je sa pregovaračima Besnikom Bislimijem i Petrom Petkovićem razgovarano o primjeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa i drugim pitanjima, ukljčujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju samo u eurima.

“Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sljedećeg ponedjeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri", napisao je Lajčak na platformi X.

Prvi zamjenik kosovskog premijera za dijalog Besnik Bislimi nakon sastanka je izjavio novinarima da Kosovo i Srbija do petka treba da dostave prijedloge kako vide kratkoročno rješenje i kako krenuti ka dugoročnom rješenju pitanja upotrebe dinara na Kosovu, prenosi Anadolija. 

“Nakon toga ćemo se sljedeće nedjelje ponovo sastati kako bismo razgovarali da li možemo da nađemo prostor da ova dva prijedloga postanu jedan prijedlog“, rekao je Bislimi.

Bislimi je prenio da je na sastanku Petković kazao da je za Srbiju Sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom problematičan i da ga ne mogu potpisati.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...