NAPETO U SRBIJI: Na ulazima stambenih zgrada osvanula upozorenja o zabrani ulaza za…

Ta vladajuća stranka je ocijenila da je to nastavak „kampanje progona i maltretiranja“ aktivista SNS-a koji vode „kampanju od vrata do vrata“, ali će oni nastaviti tu akciju.

  • Regija

  • 20. Mar. 2024  

  • 1

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) je saopćio da su na ulazima nekih stambenih zgrada u Beogradu obaveštenja o „zabrani ulaza“ aktivista SNS-a.

Ta vladajuća stranka je ocijenila da je to nastavak „kampanje progona i maltretiranja“ aktivista SNS-a koji vode „kampanju od vrata do vrata“, ali će oni nastaviti tu akciju.

„S ponosom razgovaramo s našim građanima, predstavljamo rezultate koje smo postigli, ali i pričamo o planovima za budućnost, jer dok je Aleksandra Vučića i SNS-a ni Beograd ni Srbija nikad neće stati“, navode u saopćenju.

SNS piše da njeni aktivisti „strahuju za svoju bezbjednost dok obavljaju redovne stranačke aktivnosti“ jer je prošle nedjelje, kako navode, jedna aktiviskinja SNS-a „udarena u glavu s leđa“ u Beogradu, a druga „maltretirana, snimana, vrijeđana i targetirana“.

Godinama aktivisti SNS-a hodaju gradom sa biračnik spiskovima u rukama, što je krivično djelo za koje Vučićev SNS nikada nije odgovarao.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...