PREKRAJANJE ISTORIJE: Rusija traži sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a povodom 25 godina od NATO bombardovanja SRJ, Dačić nezadovoljan reakcijom

- To je još jedan pokazatelj kakav je odnos Zapada prema toj temi, prema stradanju srpskog naroda i zla koje su nam nanijeli tada - rekao je Dačić

  • Regija

  • 20. Mar. 2024  

  • 2

Ministar spoljnih poslova u tehničkom manadatu Ivica Dačić izjavio je danas da se još ne zna da li će 25. marta na zahtjev Rusije biti održana sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija povodom četvrt vijeka od NATO bombardovanja SR Јugoslavije. 

- Ne znamo da li će sjednica uopšte biti održana, jer se uoči nje glasa kako bi se proceduralno vidjelo da li treba se održi ili ne, jer bi se negativnim ishodom nešto naškodilo Rusiji - rekao je Dačić za TV Pink.

Dodao je i da on kao predstavnik Srbije treba da ide na tu sjednicu koju je, povodom obilježavanja 25 godina od bombardovanja SR Јugoslavije, koje je počelo 24. marta 1999, tražila Ruska Federacija.

Rusija je tražila da se tog dana održi sjednica Savjeta bezbjednosti UN, ali da je njeno održavanje prenijeto za ponedjeljak, jer SB ne radi subotom i nedjeljom.

- To je još jedan pokazatelj kakav je odnos Zapada prema toj temi, prema stradanju srpskog naroda i zla koje su nam nanijeli tada - rekao je Dačić, navodeći da tema treba biti "način na koji je izvedeno ilegalno bombardovanje".

Dačić je rekao i da "ne vjeruje da će kod država koje su izvršile bombardovanje proraditi griža savjesti ili da će one reći da su pogriješili", ali je, kako kaže, "bitno da se čuje naša istina o svemu tome".

  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...