NENAD STEVANDIĆ, IZ SRCA AGRESORSKE DRŽAVE: „Rusija je nas zaštitila, a ničime nije ucijenila i zalaže se za…“

- To je bila ključna poruka sa sastanka u Savjetu Federacija, kazao je Stevandić.

  • Politika

  • 21. Mar. 2024  

  • 2

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske od nedjelje boravi u radnoj posjeti Rusiji. Održani su, između ostalog, sastanci u Državnoj dumi i Savjetu Federacije Federalne skupštine.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić iz Moskve je rekao je da Rusija uvijek stoji uz Republiku Srpsku i zaštitu njenih ustavnih prava.

- To je bila ključna poruka sa sastanka u Savjetu Federacija, kazao je Stevandić.

 Stevandić je poručio da se Republika Srpska bori za svoja prava.

- I borimo se očuvanje mira i poštovanje svih međunarodnih ugovora. I Rusija dobro razumije našu politiku, naveo je Stevandić.

Kazao je da RS neće dozvoliti kršenje svojih vitalnih interesa.

- Rusija zna koliko mi trpimo zato što nismo nasjeli na antirusku histeriju. Ali pokazali smo da imamo kičmu i to će biti upamćeno, rekao je Stevandić.

Kazao je da će svijet ubrzo postati multipolaran.

- Rusija je nas zaštitila, a ničime nije ucijenila i zalaže se za poštovanje Dejtonskog sporazuma - istakao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...