POVREDA TAJNOSTI PODATAKA: Tri radnika londonske klinike suspendovana i pod istragom zbog Kate Middleton

Istraga je pokrenuta zbog tvrdnji da je narušena tajnost podataka dok je Kate bila pacijentica u bolnici

  • Show

  • 21. Mar. 2024  

  • 0

Tri radnika klinike The London Clinic u kojoj je operisana princeza od Walesa pod istragom su zbog tvrdnji da su pokušali pristupiti privatnoj medicinskoj dokumentaciji Kate Middleton, piše Daily Mail. Britanski tabloid piše da su radnici trenutno suspendirani s posla.

Vjeruje se da je Kate obaviještena o potencijalnoj povredi tajnosti podataka, a isto tako istraga zasad nije pokazala da su ugroženi podaci i kralja Charlesa koji je u istom periodu bio na liječenju u istoj klinici. Daily Mail piše da bi se u sve mogla uplesti i policija, iako to još nije potvrđeno. Iz klinike nisu htjeli otkrivati pojedinosti o djelatnicima.

Podsjećamo, istraga je pokrenuta zbog tvrdnji da je narušena tajnost podataka dok je Kate bila pacijentica u bolnici.

“Svako u klinici vrlo je svjestan naših ličnih, profesionalnih, etičkih i zakonskih dužnosti u pogledu povjerljivosti pacijenata. Iznimno smo ponosni na izvanrednu skrb i diskreciju koju nastojimo pružiti svim našim pacijentima koji nam svakodnevno poklanjaju svoje povjerenje. U slučaju svakog kršenja sustava poduzet će se svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci. U našoj bolnici nema mjesta za one koji namjerno iznevjere povjerenje naših pacijenata ili kolega”, rekao je ranije direktor Al Russell.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...