MAGAZINOVIĆ O VELIKOM DANU ZA BiH: "Napravljen je ogroman korak naprijed"

Po njegovim riječima, lijepo je vidjeti da se političari takmiče u zaslugama za napredak prema EU.

  • Politika

  • 21. Mar. 2024  

  • 0

Šef Kluba socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, komentirajući današnji usaglašeni stav Evropskog vijeća, ocijenio je u izjavi za Fenu da je "ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu". 

"Napravljen je ogroman korak naprijed. Zašto to nije moglo ranije je legitmno pitanje od čijeg odgovora nemamo koristi. Važno je da smo ostvarili napredak i da je to jasno prepoznato, rečeno i nagrađeno", rekao je Magazinović.

Po njegovim riječima, lijepo je vidjeti da se političari takmiče u zaslugama za napredak prema EU, kako oni koji učestvuju u vlasti, tako i opozicija koja smatra da je potaknula vlast da usvoji neke zakone.

"Mnogo je to ljepše nego da se takmiče u međusobnim optužbama nerijetko koristeći govor mržnje. Pozivam sve da se nastavimo takmičiti u aktivnostima koje će nas dodatno približiti Evropskoj Uniji, ali da to radimo mnogo više djelima nego riječima", kazao je Magazinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...