POTRES U ŠIROKOM BRIJEGU: Rudnici boksita pred stečajem, 37 radnika ostalo bez posla

"Nažalost, stanje je takvo. Otvoreno i bez ikakvih uvijanja, zbog vrlo loših poslovnih rezultata u zadnjih nekoliko godina jednostavno to je kulminiralo", rekao je Čović.

  • Ekonomija

  • 23. Mar. 2024  

  • 0

Rudnik boksita u Širokom Brijegu još od početka godine ne radi, a 37 radnika ostalo je bez posla.

Poduzeće Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg, u vlasništvu Zapadnohercegovačkog kantona, dužno je oko 3 miliona KM, a nalazi se samo korak od stečaja, piše Jabuka.tv.

Ovu temu načela je na 14. redovnoj sjednici Skupštine zastupnica Marija Lovrić, a o svemu se oglasio predsjednik Vlade Predrag Čović.

"Rudnici Boksita Široki Brijeg blokirani su od strane Porezne uprave s dugom od 900.000 KM. Jednostavno nisu isplaćivali svoje obveze i zbog obaveza koje su narasle na cca tri milijuna maraka, Upravni i Nadzorni odbor su dali ostavku, a svi djelatnici su otišli na Zavod za zapošljavanje, a neki su otišli u prijevremenu mirovinu. Vlada će poduzeti određene mjere, nadam se već na sljedećoj sjednici, imenovati novi Nadzorni odbor i vjerojatno imenovati novu Upravu koja će pokušati spasiti Rudnike boksita da ne odu u stečaj.

Ako ne uspijemo to, ispoštovat će se zakonska obveza i Rudnici boksita će ići u stečaj što bi značilo da će stečajni upravitelj preuzeti upravljanje nad rudnikom. Nažalost, stanje je takvo. Otvoreno i bez ikakvih uvijanja, zbog vrlo loših poslovnih rezultata u zadnjih nekoliko godina jednostavno to je kulminiralo", rekao je Čović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...