IZGRADNJA DOVRŠENA KRAJEM PROŠLE GODINE: Pogledajte kako izgleda nova fabrika u koju Nijemci sele proizvodnju iz Slovenije

Radi se o investiciji od gotovo 20 miliona eura.

  • Ekonomija

  • 23. Mar. 2024  

  • 0

Vijest koju je portal Biznisinfo.ba  bjavilo ovih dana – da njemačka kompanija Mahle seli dio proizvodnje iz Slovenije u BiH – izazvala je mnogo reakcija.

Kompanija će ove godine smanjiti broj zaposlenih u Sloveniji za 170 jer će proizvodni program startera preseliti u Bosnu i Hercegovinu, u svoju novu tvornicu u Aleksandrovcu kod Banjaluke.

Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Izgradnja same fabrike dovršena je krajem prošle godine, a pogledajte kako ona izgleda:

Kako je ranije rečeno, radi se o investiciji od gotovo 20 miliona eura.

Kompanija Mahle na teritoriji opštine Laktaši posluje već dugi niz godina, a u novoj fabrici trebalo da bude zaposleno preko 700 radnika.

Površina objekta je impresivnih 26.040 metara kvadratni, a sadrži savremenu proizvodnu infrastrukturu i tehnološki napredne resurse.

Share this:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...