NARODNI POSLANIK U SKUPŠTINI SRBIJE: "Zapad stoji iza terorističkog napada u Moskvi!"

Društveni analitičar Saša Borojević ističe da ruske službe nisu reagovale na vrijeme, kao i da svi događaji podsjećaju na film i igricu.

  • Regija

  • 23. Mar. 2024  

  • 1

Bogradski Informer piše kako je narodni poslanik Dragan Škobalj uvjeren da iza terorističkog napada u Moskvi stoji Zapad, a njegovo mišljenje podržava i politički analitičar Saša Borojević,

Narodni poslanik Dragan Škobalj ističe da Zapad stoji iza napada i da je sigurno da su ovi ekstremisti bili obučeni.

"Zapad je veoma brzo reagovao na teroristički napad i verovatno je da su dali novac nekoj organizaciji ili verskoj zajednici. Sigurno je da su ovi ekstremisti bili obučeni. Ruske bezbednosne službe su uhvaćene na granici sa Ukrajinom što znači da su imali ekstrakciju tamo. Moguće je da i naša zemlja bude ugrožena zbog ovih dešavanja", kazao je Škobalj.

Društveni analitičar Saša Borojević ističe da ruske službe nisu reagovale na vrijeme, kao i da svi događaji podsjećaju na film i igricu.

"Pre 14 godina napravljena je igrica 'Call of Duty: Modern Warfare 2' i upravo su teroristi u jednoj misiji ušli na koncert u Moskvi i pobili civile. Ruske službe su smatrale da ako se nije dogodio do 15. marta kada su najavljeni napadi, da nema potrebe da reaguje. Ovo je kao u mafijaškom filmu "Kum" kada kažu onaj koji vam prvi izjavljuje saučešće on vas je ubio, a prve su SAD reagovale na napad", rekao je Borojević.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...