ZABIJELIO TOKOM NOĆI ZAGREB GRAD: Na Sljemenu snježni pokrivač od 25 cm, na Jadranu će...

(...) padati i kiša te lokalni pljuskovi s grmljavinom.

  • Regija

  • 24. Mar. 2024  24. Mar. 2024

  • 0

U veći dio Hrvatske stigla je najavljivana promjena vremena. Iako je jučer bilo uglavnom sunčano, navečer je sa sjeverozapada stiglo jače naoblačenje s kišom, mjestimice i grmljavinom.

Tokom noći u Zagrebu je počeo padati snijeg, što je dovelo do stvaranja tankog sloja snježnog pokrivača na tlu i vozilima. 

Prema podacima od 7 sati, visine snježnog pokrivača su sljedeće: 25 cm na RC Puntijarka, 1 cm na Zagreb - Maksimir i 2 cm na Zagreb - aerodrom. 

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) najavljuju kako su u nizinama tokom jutra i prijepodnevnih sati mogući snijeg i susnježica. 

Kasnije se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, koja će biti češća na Jadranu. Ipak, na Jadranu će padati i kiša te lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...