VELIKANI O SVEMU RAZMIŠLJAJU: Metallica na europsku turneju dolazi na struju - i plin; Legendarna američka grupa je...

(...) još krajem prošle godine potpisala ugovor s Ivecom o korištenju kamiona s ekološkim pogonima.

  • Auto

  • 24. Mar. 2024  24. Mar. 2024

  • 0

Metallica uskoro kreće na drugi dio europske turneje, a u tom pohodu se većim dijelom oslanja na električnu energiju.

I tu ne mislimo samo na izvođenje njihovog opusa uključujući posljednji album "72 Seasons", već na cjelokupnu logistiku koja je potrebna za održavanje velikih stadionskih koncerata. Legendarna američka grupa je još krajem prošle godine potpisala ugovor s Ivecom o korištenju kamiona s ekološkim pogonima, prenosi Index.hr. 

Italijanski proizvođač opskrbio je sastav ergelom kamiona pogonjenih električnim pogonima. Osim kamiona S-eWay koji nudi električni doseg od 500 km Iveco će isporučiti i određeni broj izvedbi s plinskom instalacijom i osjetno većom autonomijom.

Osim kamiona koje je lako prepoznati po odgovarajućim natpisima u kontrastnoj boji, u karavanu će biti i eDaily i Daily natural gas minibusevi, a sve sa zadovoljenjem ekološkog aspekta turneje. 

Metallica želi da M72 World Tour ima maksimalno reduciran CO2 otisak. Osim toga, Iveco planira inicijative za angažiranje vozača kamiona. Jedan od primjera je poziv vozačima, bez obzira na marku vozila, da pošalju videozapise svojih nastupa uz muziku Metallice kako bi dobili priliku osvojiti ulaznice za koncert. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...