MILANOVIĆ KAŽE DA NEĆE DATI OSTAVKU: "Uspio sam sačuvati barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka"

"Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo!"

  • Regija

  • 24. Mar. 2024  24. Mar. 2024

  • 1

Otkako je prije devet dana najavio da će biti SDP-ov kandidat za premijera Hrvatske, ali pritom namjerava i ostati predsjednik Republike, Zorana Milanovića politički suparnici, ustavni stručnjaci pozivaju da podnese ostavku ako želi biti kandidat na parlamentarnim izborima.

Konačno, Ustavni sud je dao upozorenje po kojem on ne može biti kandidat i predsjednik istovremeno, zbog čega ga SDP više ne ističe kao takvog, iako je svima u javnom i političkom životu jasno da Milanović i Grin ustraju u svom planu.

Konačno, o pitanju ostavke, za koju se špekuliralo da bi je mogao dati u zadnji tren, oglasio se i sam Milanovič i poručio sljedeće:

"Normalno, neću dati ostavku jer neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji. Moja je odgovornost i dužnost prema građanima koji su me izabrali, kao i prema svima onima koji ne žele trpjeti Plenkovićevu diktaturu, spriječiti HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom. Protekle četiri godine, kao Predsjednik Republike, uspio sam sačuvati barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka. Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo!"

Normalno, neću dati ostavku jer neću prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji. Moja je...

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 24. ožujka 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...