MILANOVIĆ PONOVO PORUČIO: "Neću dati ostavku i prepustiti Hrvatsku Plenkoviću i njegovoj kriminalnoj organizaciji"

Milanovića je danas na podnošenje ostavke i kandidovanje na parlamentarnim izborima pozvao Plenković

  • Regija

  • 24. Mar. 2024  

  • 1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je još jednom da neće dati ostavku i Hrvatsku prepustiti predsjedniku vladajućeg HDZ-a Andreju Plenkoviću i, kako je naveo, njegovoj kriminalnoj organizaciji.

Milanović je rekao da je njegova odgovornost i dužnost prema građanima koji su ga izabrali, kao i prema svima koji ne žele trpjeti Plenkovićevu "diktaturu", spriječiti HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom.

"Protekle četiri godine, kao predsjednik Republike Hrvatske, uspio sam sačuvati barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka. Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo", napisao je Milanović na "Fejsbuku".

Milanovića je danas na podnošenje ostavke i kandidovanje na parlamentarnim izborima pozvao Plenković, koji je i premijer Hrvatske, navodeći da je nakon toga odmah spreman na sučeljavanje.

Plenković je ocijenio da je Milanović "otjerao birače opoziciji" i još jednom ga optužio da krši Ustav, prenosi Hina.

Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon raspuštanja hrvatskog parlamenta 14. marta.

Parlamentarni izbori prvobitno su bili planirani za jesen, ali je Vlada Hrvatske odlučila da ih održi prije izbora za Evropski parlament u junu.

Milanović je rekao da će se kandididovati kao nezavisni kandidat na listi Socijaldemokratske partije Hrvatske, a da prethodno neće da podnese ostavku na mjesto predsjednika države.

Ustavni sud Hrvatske presudio je Milanović kao nestranačka osoba ne smije da bude kandidat za poslanika, niti kandidat za predsjednika Vlade bilo koje političke opcije, kao ni da na bilo koji način učestvuje u izbornoj kampanji, ako ne podnese ostavku na funkciju predsjednika države.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...