„LICEMJERI I LAŽOVI…“: Oštre reakcije nakon istupa Denisa Zvizdića, redaju se komentari…

Uslijedile su burne reakcije nakon Zvizdićeve objave, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2024  

  • 6

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama, a njegov istup mnogi su ocijenili kao jeftin populizam.

-Pročitao sam, hvale vrijednu, inicijativu da neka ulica u KS dobije naziv po Sidranu. Ali, to ne smije biti bilo koja ulica na bilo kojem mjestu u KS. To mora biti pomno odabrana ulica na pomno odabranoj lokaciji u Sa., koja bi odgovarala Sidranu kao intele. i knjiž. Veličini, poručio je Zvizdić.

Uslijedile su burne reakcije nakon Zvizdićeve objave, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je 23. marta, u 80. godini.

Za svoje pjesničke knjige nagrađivan je najznačajnijim književnim i društvenim priznanjima. Dobitnik je Šestoaprilska nagrade grada Sarajeva, Godišnje nagrada Udruženja književnika BiH, Godišnja nagrada Izdavačkog preduzeća "Svjetlost", Zmajeve nagrade....

Za knjigu poezije "Sarajevski tabut", koju je objavio u ratu, dobio je "Nagradu slobode", PEN-centra Francuske.

Njegova poezija prevođena je na njemački, francuski, italijanski...

Jedan je od najznačajnijih scenarista u kinematografiji bivše Jugoslavije. Napisao je scenarije za filmove "Sjećaš li se Dolly Bell?", "Otac na službenom putu", "Kuduz" Ademira Kenovića... Kao filmski autor, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Sidran je bio i član Akademije nauka i umjetnosti BiH i majstorski kandidat u šahu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...