LUDNICA U TURSKOJ: Fenerbahce razmišlja o radikalnoj odluci, ništa više neće biti isto...

Dodajmo i to da se 7. aprila igra Superkup Turske između Galatasaraya i Fenerbahce.

  • Sport

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

Ne stišavaju se burne reakcije u Turskoj nakon utakmice Trabzonspor – Fenerbahce. Gosti su fizički napadnuti, zaprijetili su istupanjem iz lige, a napustili su udruženje klubova Superlige.

Početkom aprila održat će se sjednica skupštine Fenerbahcea na kojoj će razmatrati istupanje iz Superlige.

Kako turski mediji pišu, Fenerbahce razmišlja i razmatra u kojoj državi bi mogli nastaviti igrati.

Krenuli bi od najnižeg ranga takmičenja, a savez druge države bi ih morao primiti. O opciji su navodno Belgija, Nizozemska, Španija, Francuska i Italija.

Još dodaju da je jedna država već spremna primiti Fenerbahce raširenih ruku.

Dodajmo i to da se 7. aprila igra Superkup Turske između Galatasaraya i Fenerbahce.

Iz Fenera su tražili odgodu jer četiri dana poslije igraju sa Olympiakosom, ali do odgode neće doći pa turski mediji pišu kako bi Fenerbahce mogao igrati sa drugom postavom.

U domaćem prvenstvu dva tima vode veliku bitku. Nakon 30 odigranih kola, Galata je prva sa 81 bodova, a dva manje ima drugoplasirani Fener.

Do kraja je ostalo još osam utakmica, a u pretposljednjem kolu na rasporedu je derbi Galata – Fener koji će vjerovatno odlučiti o prvaku Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...